Vad kostar AdBlue på macken?

Innehållsförteckning

Vad kostar AdBlue på macken?

Vad kostar AdBlue på macken?

Flera bensinstationer har också börjat montera långsammare AdBlue-pumpar som ska fungera för alla bilar. Mängden AdBlue som pumpas från de långsammare pumparna är 10 liter per minut medan lastbilspumparna är anpassade för 40 liter per minut. Priset på vätskan från pump ligger runt 7 kronor litern.

Var köper man AdBlue billigt?

AdBlue finns att köpa på de flesta tankställen, hos bilhandlare eller i reservdelsbutiker. Som konsument ska man ha vaket öga då literpriset kan variera kraftigt.

Är all AdBlue samma?

Finns det skillnad på AdBlue och AdBlue? Det är viktigt att den AdBlue som används är av hög renhetsgrad så att inte SCR-katalysatorn förorenas och förstörs. Använd därför endast AdBlue som är tillverkad enligt kraven i ISO 22241 och benämns AdBlue.

Hur mycket AdBlue ska man fylla på?

Kör aldrig AdBlue-tanken tom. Fyll tanken i god tid innan den är tom. Skulle tanken köras tom kan motorn inte startas efter att den stängts av, varken på vanligt sätt eller med andra hjälpmedel. Enda sättet att kunna återstarta efter att tanken körts tom är att fyllaAdBlue av specificerad kvalitet, minimum 3 liter.

Vad kostar AdBlue Circle K?

Aktuella priser truckdiesel
ProduktnamnPrisEnhet
Produktnamn: B100Pris: 22,51Enhet: kr/l
Produktnamn: Flytande fordonsgasPris: 21,72Enhet: kr/kg
Produktnamn: ED95***Pris: 18,65Enhet: kr/l
Produktnamn: AdBluePris: 7,55Enhet: kr/l

Hur mycket AdBlue ska man fylla på Peugeot?

AdBlue fylls i en separat tank på bilen som rymmer omkring 10-15 liter, vilket räcker för upp till 1500 mils körning. Normalbilisten behöver alltså bara fyllaAdBlue-tanken någon gång per år.

Var fyller man AdBlue?

AdBlue fylls på i en egen behållare, som ofta är utmärkt med ett blåfärgat tanklock. Literpriset på AdBlue kan variera kraftigt. Om AdBlue-behållaren är på väg att bli tom, och det tänds en varningslampa, måste man snarast fylla på ny vätska. Om man kör ”soppatorsk” på AdBlue kan det bli dyra skador på systemet.

Finns det olika AdBlue?

AdBlue finns i dunk eller plastflaska, fylls på i en separat tank och får aldrig blandas med dieselbränslet. Har du en bil som är utrustad med SCR-katalysator sitter påfyllningen för AdBlue olika placerad beroende på modell.

Är AdBlue miljöfarligt?

Rena avgaserna med hjälp av Adblue Adblue är, trots sitt namn, en helt färglös vätska som utgörs av en blandning av avjoniserat vatten och 32,5 % ureaämnen. Vätskan är giftfri och helt ofarlig för bilföraren att hantera.

Relaterade inlägg: