När får man börja ta AM kort?

Innehållsförteckning

När får man börja ta AM kort?

När får man börja ta AM kort?

Åldersgränsen för AM-behörighet är 15 år. Innan du gör ditt kunskapsprov hos oss måste du ha gått en obligatorisk mopedutbildning hos en behörig utbildare och utbildningen måste vara registrerad hos Transportstyrelsen.

Får man köra direkt efter teoriprovet am?

Ja, om du har med dig en giltig id-handling. Detta gäller bara i Sverige, och det gäller bara fram till att du har hämtat ut ditt körkort. Du får som längst köra utan körkortet i två månader. Därefter måste du ha med dig körkortet när du kör.

Får moped klass 2 köra på gångbana?

Trafikregler. Trafikreglerna för moped klass II är desamma som för cykel. Du ska därför köra din tvåhjuliga moped klass II på cykelbana, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står "ej moped".

Hur mycket kostar ett körkort?

  • Priset för ett körkort är i snitt 15 000 kronor. Sköter du allt själv, utan lektioner på en trafikskola, är priset för de obligatoriska momenten cirka 4 000 kronor. Kostnaden för att utbilda sig på en trafikskola varierar mellan olika städer. I större städer blir körkortet i regel dyrare än i mindre städer.

Vad innebär am-körkortet i Sverige?

  • AM-körkortet infördes i Sverige 1 oktober 2009. Det innebär att alla som vill köra en moped i klass 1 (en EU-moped) måste ha ett sådant körkort. Men om du har ett A1-, A2-, A- eller B-körkort ingår AM-behörigheten i det. AM-körkortet får du genom att först gå en utbildning och sedan göra ett teoriprov på Trafikverket.

Har du körkort med behörighet AM?

  • Med ett körkort med behörighet AM får du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped). Det är en moped som är gjord för en hastighet på högst 45 km/timmen. En sådan moped måste ha en registreringsskylt. Du får även köra moped klass I om du har ett körkort med någon annan behörighet.

Relaterade inlägg: