Vad kostar en koll hos tandläkaren?

Innehållsförteckning

Vad kostar en koll hos tandläkaren?

Vad kostar en koll hos tandläkaren?

Undersökning. En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, risk för tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 885kr och 1 475 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs.

Är det dyrare att gå till privattandläkare?

Inom den privata tandvården sätter klinikerna sina egna priser. Många tror att det blir dyrare att gå privat, men så behöver det inte alls vara. ... Inom den privata tandvården har du samma rätt att utnyttja det årliga tandvårdsbidraget och högkostnadsskydd vid större, kostsammare behandlingar.

Vad kostar en brygga i underkäken?

Prisexempel: Saknar man en tand och vill ersätta den med en tandbro som fästs i tänderna på vardera sida om luckan blir grundpriset ca 15000 kr (en hängande tand och två stödtänder), av vilken försäkringskassan ersätter minst 3500 kr vilket resulterar i ett maxpris på ca 11500 kr för dig som patient.

Är Folktandvården billigare än privat tandvård?

Folktandvårdens priser får man på nätet och privata tandläkare har sina egna prislistor. ... Det billigaste alternativet är inte alltid det bästa men man behöver alls inte acceptera Folktandvårdens priser då en privat tandläkarklinik kan ge ett bättre prisförslag.

Hur mycket kostar en undersökning hos tandläkare?

  • En undersökning hos tandläkare kostar mellan 980 kr och 1435 kr beroende på sjukdom. Hos tandhygienisten är kostnaden mellan 830 kr och 1435 kr. För de flesta patienter kostar undersökningen 1235 kr (inklusive professionell tandrengöring och förebyggande vård).

Hur mycket kostar att sätta in en ny tand?

  • Att sätta in en ny tand kostar kring 3-6.000 kr. Om du har en försäkring och kan få ditt försäkringsbolag att godkänna det så betalar du bara självrisken. En bedömning hos tandläkare behövs innan försäkringsbolaget kan ta beslut.

Hur mycket kostar tandvård för hälso- och sjukvård?

  • Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer:

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

  • Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Relaterade inlägg: