Vad kostar det att anlita en arkitekt?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att anlita en arkitekt?

Vad kostar det att anlita en arkitekt?

En arkitekt brukar ta betalt per timme och arvodet brukar vara ungefär 7 kronor exklusive moms. För att ta fram en komplett ritning med alla detaljer som krävs för att söka bygglov krävs oftast omkring 1-2 veckors arbetstid för arkitekten.

Vad kostar det att anlita en arkitekt för utbyggnad?

Generellt ligger en arkitekts arvode på 6–10 procent av den totala tillbyggnadens kostnad. Tänk på att även förhandla arvode med hantverkarna som ska genomföra arbetet innan tillbyggnaden sätter igång.

Hur mycket kostar det att bygga ett arkitektritat hus?

Enligt Byggstart ligger snittpriset för att bygga ett arkitektritat hus kring 28,000 kronor per kvadratmeter. Den här summan inkluderar alla kostnader som är kopplade till arbete och material.

Vad kostar en påbyggnad?

Vi ser att en påbyggnad i genomsnitt kostar 25.500 kronor per kvadratmeter. Det priset inkluderar allt arbete, material och hyra av utrustning. Priset per kvadratmeter för påbyggnad sträcker sig från 20.000 till 40.000 kronor, och ibland även högre än så, så det råder stora variationer.

Vad kostar hjälp med bygglov?

Våra priser för bygglovsritningar ligger normalt mellan 1700kr till 9700kr.

Hur väljer man arkitekt?

Välj arkitekt efter det byggprojekt du ska göra. Dels kan du höra med vänner och bekanta, som kanske kan ge bra referenser. Eller så kan du söka via Sveriges Arkitekters söktjänst ”Anlita arkitekt”. Du bör även kontrollera att arkitekten har en så kallad konsultansvarsförsäkring.

Vad kostar det att göra en övervåning?

Det kostar vanligtvis mellan 300 000 kronor och 500 000 kronor att inreda övervåningen i efterhand, visar våra kostnadsexempel nedan. Fördelen med att köpa hus med oinredd övervåning är att du skjuter en del av kostnaden för huset på framtiden.

Relaterade inlägg: