Vad kostar en förlossning i Stockholm?

Innehållsförteckning

Vad kostar en förlossning i Stockholm?

Vad kostar en förlossning i Stockholm?

På BB Stockholm råder förbud mot att filma eller fotografera personal och andra på våra avdelningar utan samtycke. Mamma betalar 100 kr per dygn från inskrivning till hemgång. Partner/medföljare betalar 100 kronor per dygn från ankomst. När barnet sedan är fött betalar partner/medföljare 700 kronor per dygn.

Hur många platser har BB Stockholm?

I Stockholms län finns sex förlossningskliniker som tar emot dig som ska föda barn. På denna sida har vi samlat filmer från dem alla. Välkommen att kika in! När du ska välja förlossningsklinik ska du prata med din barnmorska som vet var det finns plats den vecka du beräknas föda.

Vad är BB hotell?

Hotell BB vårdas kvinnor och barn med en normal graviditet och förlossning tillsammans med partner. Vårdtiden varierar men är oftast kortare än på medicinska BB. På Hotell BB finns barnmorska och undersköterska dygnet runt för dig.

Hur mycket kostar en förlossning i Sverige?

Jag tror att det skulle leda till mindre missbruk och dessutom ge insikt om vad det är värt att få leva i vårt land. I Region Skåne kostar en normal förlossning nämligen ungefär 28 000 kr. Om den blir komplicerad kan prislappen bli cirka 73 000 kr.

Hur mycket kostar de att föda barn?

Vår expert Susanne Eliasson har gjort en beräkning vad det minst kostar att ha barn från födseln till 18-årsdagen. De nödvändigaste kostnaderna för ett barn från födseln till 18-årsdagen ligger runt 1,5 miljoner kronor.

Finns det blöjor på BB?

1 filt – tjocklek kan anpassas efter årstid. Tvätt-/våtservetter – det kan finnas tvättlappar på BB som ni får låna, men det kan vara bra att packa med i väskan för säkerhets skull. Ett par blöjor för hemfärden – som sagt man vet aldrig när olyckan är framme.

Får man föda i annat län?

Om du är gravid och blir hänvisad till en förlossningsort utanför länet har du rätt till ersättning för rese- och boendekostnader. Även om du själv väljer att föda på annan ort kan du ha rätt till ersättning. Du behöver också en remiss eller en betalningsförbindelse från Region Stockholm. ...

Hur länge stannar man på BB Stockholm?

Det är bra att stannaBB i 48 timmar efter förlossningen även om allting är bra med dig och barnet. Men ni kan också välja att åka hem redan efter sex timmar. Personalen på BB-avdelningen hjälper gärna till att planera vårdtiden. Det är viktigt att ni känner er trygga med amningen innan ni lämnar BB.

Relaterade inlägg: