Vad betyder förkortningen MT?

Innehållsförteckning

Vad betyder förkortningen MT?

Vad betyder förkortningen MT?

Mt – kemiskt tecken för grundämnet meitnerium. ... MT – en kamrat- och intresseförening för militärtolkar, förhörsledare och personer med liknande utbildning och/eller befattning inom Totalförsvaret, se Befälsföreningen Militärtolkar. mT – symbol för millitesla, se tesla (enhet) .

Hur förkortar man millimeter?

Detta är en lista över förkortningar för måttenheter....Lista över förkortningar för måttenheter[redigera | redigera wikitext]
FörkortningKlartext
mlmilliliter
mmmillimeter
mm²kvadratmillimeter
mm³kubikmillimeter

Hur går en CT röntgen till?

Röntgenapparaten som används vid datortomografi har cirkelformade rör som roterar runt den kroppsdel som ska undersökas. Strålarna från röntgenapparaten sveper igenom kroppsdelen ur olika vinklar. En dator omvandlar sedan informationen till anatomiska tvärsnittsbilder.

Vad kommer efter kg?

Ett metriskt ton är en härledd enhet för vikt och massa med beteckningen t som motsvarar 1000 kg eller 1 megagram (Mg). ... Tonnet med förkortningen t antogs av CIPM 1879 och är även godtagen för användning i Internationella måttenhetssystemet (SI). Detta är vad som vanligen avses när "ton" används i svenska.

Hur förkortas gram?

När man mäter vikt i recept mäter man det oftast i enheten gram (g). (g) är förkortning för gram. Andra vanliga viktenheter du hittar i recept är kilo (kg), hekto (hg).

Relaterade inlägg: