Hur gör man en Begravningsbukett?

Innehållsförteckning

Hur gör man en Begravningsbukett?

Hur gör man en Begravningsbukett?

Om man inte är så nära anhörig, eller har en begränsad ekonomi kan en lösbunden sorgbukett vara ett alternativ till begravningsblommor. Denna bukett binds med enbaksida och brukar placeras på golvet framför kistan eller, i vissa kapell, i en vas bredvid kistan.

Vad är en Sorgbukett?

En sorgbukett, eller begravningsbukett som det också kallas, binds för hand på ett speciellt sätt så att blommorna sitter på samma sida. Meningen är ju att sorgbuketten ska ligga på golvet intill kistan.

Vad köper man för blommor till begravning?

Traditionellt sett har lilja och nejlika varit passande begravningsblommor, och då helst som vita blommor. Vita blomster har varit så förknippade med begravningar att det har tagit ett tag för dem att accepteras som vanlig heminredning. Men idag är de vita blommorna uppskattade inredningsinslag.

Hur skickar man blommor till en begravning?

Om du beställer blommor hos en florist kan du be om att få dem levererade till begravningen. Blomsterarrangemangen brukar sedan placeras ut runt kistan eller urnan av ceremonivärden, de anhöriga eller floristen. Om du har beställt en handbukett så kan även den levereras direkt till lokalen.

Hur mycket brukar man ge i Minnesgåva?

Självklart är det helt upp till var och en hur stor gåvan är. Lägsta belopp är 150 kronor, men många ger en gåva som motsvarar kostnaden av en begravningsbukett eller krans.

Relaterade inlägg: