Vilka elbolag har Bra Miljöval?

Innehållsförteckning

Vilka elbolag har Bra Miljöval?

Vilka elbolag har Bra Miljöval?

Telge Energi och Greenely är två bra exempel på billiga elbolag som endast erbjuder el från förnybara källor med miljömärkningen Bra Miljöval.

Vad innebär miljömärkt el?

Det är skillnad mellan förnybar och miljömärkt el Förnybar el tas från källorna sol, vind, vatten och biobränsle. Miljömärkt el ställer miljökrav att den förnybara elen ska värna om klimat, miljö och djurliv.

Vad ingår i grön el?

– Det vi kallar grön el är den som kommer från förnybara energikällor som ständigt fylls på som sol, vind, vatten och biobränsle. Den är fossilfri men det är kärnkraft också.

Vad räknas som bra miljöval för elleveranser?

Varför ska du som kund välja el märkt Bra Miljöval? - Du får bara el från förnybara källor – vindkraft, vattenkraft, biomassa och solkraft. - Du ställer krav på att även den förnybara elproduktionen tar hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor.

Vilken miljömärkning finns på elektricitet?

Bra miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärkning. Genom att välja el märkt med bra miljöval får man enligt Naturskyddsföreningen el från sol, vind, vattenkraft eller biobränslen. Naturskyddsföreningen hävdar också att deras märkning är den enda miljömärkningen som ställer tuffa miljökrav på produktionen.

Hur vet jag att jag får grön el?

Grön el syftar alltså helt enkelt till sol, vind- och vattenkraft. Sol-, vind- och vattenkraft är både fossilfria och förnybara energikällor. Med förnybar menas att energikällan inte kommer att ta slut inom överskådlig framtid, utan den kommer hela tiden att förnyas.

Vilka energikällor är gröna?

Gröna energialternativ Till de gröna produktionsformerna räknas i allmänhet vind-, sol- och vattenkraft, fjärr- och jordvärme samt bioenergi, ibland också förbränning av avfall. Vi här på Borgå Energi utnyttjar alla nämnda förutom avfall.

Vad är ursprungsmärkt el?

För att elhandelsföretaget ska kunna garantera ursprunget på den el de sålt köper företaget så kallade ursprungsgarantier (UG). Ursprungsgarantier (UG) är ett elektroniskt certifikat som visar hur elen är producerad och utfärdas för varje producerad megawattimme (MWh).

Relaterade inlägg: