Vad kostar c kort med YKB?

Innehållsförteckning

Vad kostar c kort med YKB?

Vad kostar c kort med YKB?

Priset för ett lastbilskörkort utbildning kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr. Ska du köra tung lastbil behöver du ett C-körkort.

Vad kostar det att ta körkort för tung lastbil?

Den omfattar 140 timmar om du är över 21 år och 280 timmar om du är under 21 år. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest som du gör på Trafikverket. En sådan utbildning kan du själv finansiera och den kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr.

Vad krävs för att ta lastbilskörkort?

C - Tung lastbil

  • Du har ett svenskt körkort med B-behörighet.
  • Du har ett körkortstillstånd.
  • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
  • Du har fyllt 21 år (eller 18 år om du utbildat dig för att köra godstransporter*).
  • Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Hur lång tid tar det att ta lastbilskort?

2. Den kommunala vuxenutbildningen tar 30-40 veckor beroende på om du läser 600 poäng för lastbilskort eller 800 poäng lastbilskort med tungt släp. 3. Arbetsmarknadsutbildningen tar mellan 22 och 25 veckor.

Får man be när man tar c kort?

Tar man ett CE-körkortfår man köra tung lastbil med tungt släpfordon påkopplat. Man får även köra personbil med tungt släp och tung terrängvagn och traktortåg. Man får köra alla fordon behörighet B samt de som gäller för körkort med behörighet BE.

Vad krävs för att få övningsköra med lastbil?

Övningsköra med lastbil Vill du övningsköra med tung lastbil privat behöver du ett körkortstillstånd för grupp 2, ha fyllt 20 år, ett B-körkort och en godkänd handledare med dig. Men om du utbildar dig till yrkesförare och även tar ett yrkeskompetensbevis får du övningsköra hos en utbildare från det att du fyllt 18 år.

Relaterade inlägg: