Vad är CITES-intyg?

Innehållsförteckning

Vad är CITES-intyg?

Vad är CITES-intyg?

Om du ska handla med eller resa med levande djur, eller produkter av djur, som är utrotningshotade på grund av omfattande handel, kan du behöva ansöka om ett CITES-intyg eller CITES-tillstånd. Många djur och växter hotas av utrotning. ... Överenskommelsen kallas CITES.

Kan man köpa björnar?

Här kan du också läsa om vad som gäller om du ska sälja björnkött. Många djur och växter hotas av utrotning. För att skydda de hotade arterna och den biologiska mångfalden har världens länder kommit överens om att begränsa handeln. Överenskommelsen kallas CITES.

Hur mycket kostar en elfenben?

En tjuvjägare i Selous får cirka 500 kronor per kilo elfenben, i Dar es Salaams hamn som är en av Afrikas största utförselportar av elfenben har värdet ökat till 3000 kronor/kilo och när en bete sedan når Sydostasien betingar den ett värde på runt 9 000 kronor/kilo*.

Kan man köpa björnskinn?

Försäljning kan medges om man har fått ett speciellt intyg utfärdat av Jordbruksverket men ett sådant hade inte 29-åringen. Han sålde aldrig björnskinnet men tingsrätten tycker att det är bevisat att han försökt sälja skinnet.

Relaterade inlägg: