Vad kostar det att ha en katt i månaden?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha en katt i månaden?

Vad kostar det att ha en katt i månaden?

En katt kostar pengar, vare sig du har fått eller köpt en katt billigt eller om du väljer en raskatt, så kostar en katt ca 175 kr/månad i mat, kattsanden lika mycket, ev veterinärvård och försäkring får du också räkna in. Du har dessutom en engångs avgift för kastrering, ca 700 kr för hanar och det dubbla för honor.

Hur adopterar man en katt?

De bästa tipsen för att adoptera en katt

  1. Ställ frågor: Hör dig för om katthemmet känner till kattens ålder och vilken typ av liv den har levt. ...
  2. Tillbringa tid med katten: Försök att träffa katten flera gånger innan du adopterar den och ägna lite tid åt att låta den lära känna dig.

Vad kostar en Dvärgkatt?

Totala kostnader
VaraEngångskostnadStor budget (per år)
Veterinärskostnader1500-5000kr1000kr
Försäkring-1800kr
Andra kostnader500-4500kr1200kr
Totalt2000kr - 29 500kr10 000kr

Vad kostar en ragdoll i månaden?

Hur mycket kostar en Ragdoll? En Ragdoll är en raskatt som kostar ofta mellan 15000–20000 kronor beroende på vilka föräldrar katten har och vem uppfödaren är. När du raskatt är det viktigt att du får med stamtavla och ägarbevis av uppfödare då de finns olagliga marknader för raskatter.

Kan man adoptera en katt?

För att få adoptera en katt av oss så ska du se katten som en familjemedlem och vara beredd att ge katten ett livslångt hem. Du ska även ha en plan för hur du ska kunna behålla katten även om du får förändrade livsförhållanden som till exempel barn, sambo, flytt, nytt jobb, andra husdjur eller resor.

Relaterade inlägg: