Vad kostar det att spela discgolf?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att spela discgolf?

Vad kostar det att spela discgolf?

Frisbeegolf är en av de billigaste sporterna att utföra. De banor som finns runt om i Sverige är i stort sett alltid gratis att spela på och står i offentliga parker eller skogsområden. Det enda som därmed behövs är en frisbee per deltagare, något som går att köpa för 50-100kr hos de flesta sportbutiker.

Hur många Discgolfbanor finns i Sverige?

I Sverige finns det över 200 discgolfbanor, nästan alla är gratis för besökarna.

Var köper man frisbeegolf?

Här på discexpress.se hittar du förutom ett brett sortiment av discar även väskor, korgar, pins och mycket mer. Sök bland putter, midrange, fairway driver eller distance driver. Vi har märken som Discmania, Discraft, Friction Gloves, Latitude 64, MVP, Innova, Kastaplast och många fler.

Vart finns det Frisbeegolfbanor?

I dagsläget finns det närmare ungefär hundra discgolfbanor i Sverige. Det är stor variation mellan banorna när det gäller svårighetsgrad, banans utseende och skötsel men den geografiska spridningen sträcker sig imponerande nog ända ifrån Arjeplog i norr till Malmö i söder.

Hur bygger man en Discgolfbana?

Strukturera ett banprojekt. Du bör ta med i beräkning att det kan ta tid att få tillstånd och godkännanden. Vanligtvis behöver du säkerställa att discgolf är godkänt att anlägga på marken och senare dialog bör säkerställa vilken typ av vegetation och träd man har tillstånd att fälla.

Hur hög är en Discgolfkorg?

Korgen har en höjd på 112 cm.

Hur lång tid tar en runda discgolf?

18-hålsbanan. Svårighetsgrad: Lämpar sig för erfarna spelare. Tekniskt krävande bana i skogig terräng. Så lång tid tar banan: Cirka två och en halv timme.

Vad betyder siffrorna på disken?

Hastigheter listas från 1 till 13. Discar med höga siffror är snabbare och är utformade för att kastas längre än discar med låg hastighet. Hastigheterna 1 och 2 är putters, det är de mest långsamma tillgängliga discarna, men samtidigt de enklaste att kontrollera och kasta rakt.

Relaterade inlägg: