Vad är hök 21?

Innehållsförteckning

Vad är hök 21?

Vad är hök 21?

Det gäller alla skolformer och har sin utgångspunkt i att identifiera framgångsfaktorer i utformning av arbetsmiljö, arbetsorganisation, arbetstid och lönebildning. Arbetet ska ske partsgemensamt och lokal part kan vid behov begära konsultation av centrala parter.

Vad står förkortningen hök för?

Huvudöverenskommelsen (HÖK) innehåller förhandlingsprotokoll, löneavtal och allmänna anställningsvillkor samt förslag till lokalt löneavtal (LOK).

Vad betyder kom kr?

KOM-KR främjar karriärväxling och kompetensutveckling i välfärdssektorn genom förebyggande omställningsinsatser som gynnar individen, arbetsgivaren och samhället i stort. ... Det rör sig om såväl strategisk kompetensförsörjning​ och att möta behov av nya tjänster som att vara en attraktiv arbetsgivare.

Varför får lärare 2000 kr?

Engångsbeloppet på 2000 kr gäller enligt avtalet medlemmar i Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet. Parterna är överens om att ta ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning, för läraryrkets attraktivitet och för arbetsmiljön. Parterna är överens om att samverkan med staten behöver utvecklas.

När kommer löneökningen 2021 Lärarförbundet?

När får jag min nya lön? Och hur stor bli löneökningen? Den nya lönen gäller från den 1 april 2021 men betalas ut efter den lokala löneöversynen i kommunen. Ditt fackliga ombud vet när det arbetet är klart och vilka särskilda satsningar som görs och ifall de riktas mot särskilda lärargrupper.

Vad som menas med kollektivavtal?

Ett kollektivavtal på arbetsplatsen innebär att du i princip bara behöver komma överens med arbetsgivaren om vad du ska ha i lön när du tackar ja till en anställning. Allting annat, som betald föräldraledighet, semester, tjänstepension, rätt till löneförhöjning och mycket mer är redan klart.

Relaterade inlägg: