Vad kostar det att plugga vapen?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att plugga vapen?

Vad kostar det att plugga vapen?

Först skall vapnet pluggas hos någon godkänd vapenhandlare, kostnad ca 1000 kr. Du får inte göra det själv hur svetskunnig du än är. Sedan skall man ansöka hos polisen om licens för minnesvapen till ytterligare kostnad och besvär.

Hur lång tid för vapenlicens?

Det har länge klagats på att polisen tar för lång tid på sig att hantera en vapenansökan. Polisen säger själva att du ska få besked på din ansökan inom max 30 dagar, men i verkligheten tar det snarare 2-4 månader beroende på vart i landet du bor. I Stockholm där väntetiden är som högst kan det ta upp emot 15 veckor.

Vad kostar ett automatvapen?

Ett automatvapen kostar mellan 2 0 kronor i Bosnien och säljs för mellan 25 000 och 40 000 kronor på den kriminella marknaden här. En pistol kostar mellan 500- 1000 kronor, säljs för mellan 10 000-20 000 kronor.

Varför tar det så lång tid med vapenlicens?

Anledningarna till att det tar så lång tid som upp till fyra månader att få vapenlicens i länen Blekinge, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Halland och Västra Götaland är flera. Till exempel att det bor många jägare och målskyttar där, samtidigt som handläggare har slutat.

Hur länge gäller ett Inköpstillstånd vapen?

Ett inköpstillstånd gäller i sex månader, men man kan få det förlängt efter beslut av Polismyndigheten.

Vad krävs för att få jaktvapenlicens?

  • Jaktvapenlicens – Det här är en licens som man behöver för att kunna jaga. För att få den så krävs det att man har avlagt jägarexamen och att man är skötsam och laglydig. Det får alltså inte finnas uppgifter om att man skulle ha begått grövre brott då man ansöker om jaktvapenlicens.

Vad ska du göra för att inneha vapen?

  • Du ska ha fyllt 18 år (vissa undantag finns), vara laglydig och skötsam och kunna intyga ändamålet med att du ska inneha vapen. När du köper vapen från en privatperson måste du även skicka in säljarens originallicens tillsammans med din ansökan om tillstånd att inneha skjutvapen.

Vilka vapen är tillståndspliktiga?

  • Vapen vilka oftast drivs med kolsyra, luft eller fjäder är som huvudregel tillståndspliktiga. I vissa fall kan de anses effektbegränsande enligt vapenlagen. Luftvapen, paintball och övriga vapen Knivar och andra farliga föremål

Hur ska du inneha vapen och ammunition?

  • För att få inneha vapen och ammunition måste du ansöka om vapenlicens. Du ska ha fyllt 18 år (vissa undantag finns), vara laglydig och skötsam och kunna intyga ändamålet med att du ska inneha vapen.

Relaterade inlägg: