Vem kan bli medlem i IF Metall?

Innehållsförteckning

Vem kan bli medlem i IF Metall?

Vem kan bli medlem i IF Metall?

Bli medlem i IF Metall Alla som arbetar inom industri inom IF Metalls organisation är välkomna som medlemmar i förbundet. ... IF Metall har en grundvärdering som understryker att alla deras medlemmar har lika mycket värde och strävar efter att alla ska känna trygghet på sin arbetsplats.

Vad kostar att bli medlem i facket?

De allra flesta fackförbund har en månadsavgift som är inkomstbaserad. Det innebär att din inkomst är avgörande för hur mycket du betalar för ditt medlemskap. Ett medlemskap i Unionen kostar i dagsläget 225 kronor i månaden för den med en inkomst på 20 901–25 000 kronor i månaden.

Hur vet jag om jag är medlem i IF Metall?

Det lönar sig att vara medlem! IF Metallkortet finns som en bild under menyraden ”Ditt medlemskort” på Medlemssidorna på ifmetall.se. För att visa upp medlemskortet håller du upp din mobil med kortet framme på din skärm.

Hur många medlemmar finns i IF Metall?

IF Metall har cirka 313 000 medlemmar.

Varför vara med i facket IF Metall?

Det finns många bra anledningar till att vara medlem i IF Metall. Vi hjälps åt med att påverka på arbetsplatserna, ser till så att vi får bra villkor i våra kollektivavtal och finns där för varandra när det behövs. Som medlem är du aldrig ensam. Att på egen hand förbättra villkoren på en arbetsplats är inte enkelt.

Hur kan man bli medlem i facket?

4 steg för att bli medlem i ett fackförbund

  1. Hitta rätt fackförbund för ditt yrke, bransch eller utbildning på Fackförbund.nu.
  2. Välj fackförbund och klicka vidare till fackförbundets hemsida.
  3. Fyll i din ansökan.
  4. Medlemskapet godkänns av fackförbundet och du får besked inom någon vecka.

Vad kostar medlemskap i Akavia?

Vad kostar det? Som yrkesverksam medlem betalar du 410 kronor per månad och då ingår avgiften till Akademikernas a-kassa på 140 kronor.

Är IF Metall med i LO?

Industrifacket Metall (IF Metall) är ett svenskt fackförbund inom LO. Medlemsantalet är runt 313 000, varav 21 procent kvinnor, vilket gör IF Metall till det tredje största kvinnoförbundet i LO.

Relaterade inlägg: