Kan man betala med kort på Bornholm?

Innehållsförteckning

Kan man betala med kort på Bornholm?

Kan man betala med kort på Bornholm?

Är det bäst att betala med kort eller kontanter i Danmark? Att betala med kort i Danmark går oftast bra. Men för att vara på den säkra sidan är det en god idé att alltid ha med dig en mindre summa i kontanter. Då minimerar du risken för att stöta på problem när du äter ute, åker taxi eller handlar i mindre butiker.

Hur mycket kostar det att betala med kort?

Du ska inte behöva betala en avgift för att du betalar med konto- eller kreditkort. Företag har normalt inte rätt att ta ut kortavgift, varken när du handlar i butik eller på nätet. För att ett företag ska ha rätt att ta ut en avgift för att du betalar med kort, måste de ta ut samma avgift för andra betalsätt också.

Kan man betala med kort utomlands?

När du åker utomlands är det både enkelt och tryggt att betala med kort. Du har alltid rätt valuta i plånboken och får som regel en förmånlig växelkurs. Ditt kort är per automatik öppet för kortköp och kontantuttag för region Världen.

Kan man betala med svenskt kort i Danmark?

Ja, man kan i stort sätt betala med kort överallt i Danmark – både på restauranger, butiker och hotell. Det är ungefär lika modernt när det kommer till kortbetalning som i Sverige, så det brukar inte vara några problem.

Relaterade inlägg: