Vad är skillnaden mellan kvalificerad yrkesutbildning och yrkeshögskola?

Innehållsförteckning

Vad är skillnaden mellan kvalificerad yrkesutbildning och yrkeshögskola?

Vad är skillnaden mellan kvalificerad yrkesutbildning och yrkeshögskola?

KY-utbildningar har ersatts av YH-utbildningar. KY (kvalificerad yrkesutbildning) är den tidigare benämningen på yrkeshögskoleutbildningar, idag förkortat YH. KY-utbildningar var en eftergymnasial utbildning på högskolenivå som togs fram för att matcha arbetslivets krav på kompetens.

Vad står YH-utbildning för?

Yrkeshögskoleutbildning, YH-utbildning, är en utbildningsform som startade hösten 2009. YH-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats. De erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av välutbildad arbetskraft.

Hur är det att jobba som Behandlingspedagog?

Du som är behandlingspedagog Till oss kommer ungdomar med psykosociala problem och vuxna med allvarligt missbruk. Du arbetar med att bygga trygga relationer, men också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder.

Vad krävs för att bli Bygglovshandläggare?

Särskilda förkunskaper

  • Ha en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
  • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
  • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

Hur mycket kostar en utbildning?

Den genomsnittliga kostnaden för högskoleutbildning räknat per student och år är cirka 72 000 kronor. 20 Kostnaden för ett studieår skiljer sig samtidigt kraftigt åt mellan olika utbildningsområden. Det dyraste utbildningsområdet har en kostnad som är drygt 12 gånger högre än det billigaste.

Varför jobba som Behandlingspedagog?

Jobben som socialpedagog och behandlingspedagog passar dig som brinner för att hjälpa och stötta människor att komma ifrån sina problem och få en meningsfull vardag. Det är mycket meningsfulla och utvecklande jobb där du stöttar och guidar människor till ett bättre liv.

Hur är det att jobba som behandlingsassistent?

Arbetet som behandlingsassistent handlar mycket om att bygga relationer. Jobbet är ofta psykiskt krävande, men det är samtidigt ett arbete som ger mycket tillbaka. ... Många behandlingsassistenter arbetar i vissa situationer ensamma. Ensamarbete gör att fysiska risker i arbetet blir mer påtagliga.

Hur mycket tjänar en bygglovshandläggare?

38 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en byggnadsinspektör?

Detta gör en bygglovshandläggare/byggnadsinspektör: tolkar översikts-och detaljplaner, använder kart- och ritmaterial och olika typer av beräkningar i handläggningen av bygglov. bedömer samspel mellan ny och äldre bebyggelse. håller tekniska samråd, utövar tillsyn och gör platsbesök på byggen.

Relaterade inlägg: