Är det värt att bygga balkong?

Innehållsförteckning

Är det värt att bygga balkong?

Är det värt att bygga balkong?

En lägenhet med balkong säljs ofta för 60 000 till 90 000 kronor mer än en lägenhet utan balkong. Om balkongen dessutom är i söderläge ligger spannet mellan 70 0 000 kronor. ... Och den som har möjlighet att bygga balkong får troligtvis igen pengarna och dessutom en högre trivsel under tiden man bor.

Vad kostar det att bygga balkong Villa?

Exakt vad det kostar att bygga balkong beror på många faktorer: hur stor den ska vara, om den ska vara inglasad eller om det måste göras hål för en dörr till exempel. Men, de flesta balkonger kostar mellan 90 0 000 kronor.

Hur får man bygglov för balkong?

Balkongens höjd över marken samt dess djup påverkar om den bedöms som en bygglovsbefriad mindre tillbyggnad på ett en- eller tvåbostadshus eller som en yttre ändring som du behöver söka bygglov för. Uppfyller inte balkongen kriterierna för lovbefrielse behöver du söka bygglov.

Vad kostar det att bygga inglasad balkong?

Vill du till exempel att glasen ska kunna dras undan hela vägen, att de ska ha insynsskydd eller vara extra isolerande kan alltså priset höjas, jämfört med priset för en standardinglasning. Men generellt kan man säga att inglasning av balkong kostar 60 kr per löpmeter.

Hur lång tid tar det att bygga en balkong?

Hur lång tid tar det? Att bygga balkong med tillhörande fönsterdörrar tar vanligen bara 2–3 veckor per lodrät rad i fastigheten. Monteringen av balkongen sker utifrån och kan göras året om.

Hur stor är en balkong?

Storlek: Vanligt mått på balkong är 1,4m i djup och 2,4m i bredd.

Relaterade inlägg: