Vad kostar en hästgård?

Innehållsförteckning

Vad kostar en hästgård?

Vad kostar en hästgård?

En sällskapshäst kostar allt från 10 000 kronor och uppåt och en rid- eller dressyrhäst från 70 000 kronor och uppåt. Ulf Möllers bästa tips är att prata med någon som redan har en hästgård innan man köper en, för att få en uppfattning om vad det kostar per månad med alla kringkostnader.

Vad kostar det att äga en gård?

Vad kostar det att köpa en gård? För en mindre gård på mellan 10 och 50 hektar – i runda slängar är en hektar ungefär lika stor som två fotbollsplaner – kan priset ligga på mellan 3 och 20 miljoner kronor eller uppåt, beroende på läge, skick och ”härlighetskänsla.” Affären är i princip identisk med att köpa en villa.

Vad är en hästgård?

Om man gillar hästar och kanske till och med har en egen häst är ofta drömmen att bo på en hästgård med eget stall som man kan sköta precis som man vill. Att styra gården precis som man själv vill är en av de stora fördelarna med boendeformen.

Hur stor ska en hästgård vara?

Om byggnader ska delas av från en jordbruksfastighet gäller det att tillräckligt mycket mark följer med byggnaderna för att de ska kunna bli till exempel hästgårdar. Tätortsnära fastigheter är särskilt lämpliga att dela så att de kan bli hästgårdar. - Upp till fem hektar mark behövs till en hästgård.

Vad kostar det att driva stall?

Lantbrukarnas Riksförbund ska ha räknat ut att den faktiska kostnaden för en stallplats på en anläggning med box, hage, ridhus och vitt betald personal landar på 10 000 kronor i månaden. Det har ju inte många råd med, så de flesta stallägare löser det med att själva vara personal, även om de har andra jobb.

Hur driver man en hästgård?

– Skapa en affärsplan. Kolla hur konkurrensen ser ut i det område du har tänkt starta din hästgård. Det kan vara smart att kika på detta så tidigt som möjligt då det kan ge en känsla av i vilket område det skulle vara bäst att skaffa sin gård. – Bestäm din bolagsform och registrera denna.

Vad krävs för att köpa en gård?

Att tänka på för dig som vill köpa gård

  • Pendlingsavstånd till arbete och skola och närheten till livsmedelsaffärer, sjukvård och annan service är viktiga aspekter att väga in, framförallt om det ska vara ett permanentboende.
  • Kolla även upp tillgången till fibernät på fastigheten.

Vad kostar försäkring gård?

Jag har köpt liten gård (2ha) och nu kollar jag vad försäkring kostar. IF: 12 000 kr årspremie. (De sa jag kunde teckna villahemförsäkring för 8800 kr istället) (?) Länsförskringar: 12 000 kr årspremie.

Relaterade inlägg: