Är det dyrt att bygga källare?

Innehållsförteckning

Är det dyrt att bygga källare?

Är det dyrt att bygga källare?

Nyproduktion kostar cirka 20 000 kr/kvm lågt räknat. Skillnaden mellan en nyproducerad källare skulle jag således säga att den är ungefär 20 000 kr – kostnaden för plattan. ... Så jag hade räknat med cirka 20 000 kr per kvm i kostnadsökning för att bygga källare vs platta. Möjligen minus någon tusenlapp per kvm.

Får man bygga hus med källare?

Bygga till hus med källare Det är mycket vanligt med att husägare bygger till sitt hus. Det gäller även för hus med källare. Det är påfallande ofta som man väljer att bygga till även tillbyggnaden med källare. Detta beror framförallt på att det befintliga huset och tillbyggnaden ska ha samma höjd på sockeln.

Hur stor får en källare vara?

För att få källaren godkänt som bostadsutrymme måste takhöjden vara minst 2,30 meter. Takhöjden räknas mellan golv och tak och för att kunna beräkna rätt takhöjd måste du ta hänsyn till hur konstruktionen under själva golvet är uppbyggt. Du behöver alltså ta reda på tjockleken på golvet, isoleringen och betongsulan.

Vad kostar det att lägga klinker i källare?

Letar du runt efter extrapriser eller väljer ett billigt förslag från en plattsättare med rabatt kan du hamna på under 100 kr/kvadratmeter. Dyrare varianter kan utan problem landa på 500-1000 kr/kvadratmeter. Men som genomsnitt är nog ett vanligt pris för klinker runt 300-400 kr/kvadratmeter.

Hur djup får en källare vara?

Generellt kan man säga att när du vill gräva ur källaren ner till den nivå så du får den takhöjd du vill ha så är det väl mycket du behöver gräva ur. Dvs 400-600 mm utgrävning bara för takhöjden, sedan 10 cm för makadam, och 20 cm för isolering, 10 cm för betongplattan.

Relaterade inlägg: