Hur bygger man en pizzaugn?

Innehållsförteckning

Hur bygger man en pizzaugn?

Hur bygger man en pizzaugn?

Bygg en form för bollen à 1 0 mm av 12 millimeters formplywood och till exempel spillvirke. Stommen till formen för vår modellugn gjordes av en gammal sjöpall och Kertopuu-bjälkar. Såga upp ett runt hål på 790 mm i diameter i plywooden. På så sätt kan du sätta fast bollen i hålet ordentligt.

Hur man gör en stenugn?

Bakstenen lägger du in i en kall ugn på ugnsgaller eller på en upp- och nedvänd ugnsplåt i den nedre delen av ugnen. Låt stenen ligga i ugnen 20-30 minuter på högsta värmen, sänk sedan till den temperatur som behövs för baket. För pizza gäller högsta temperatur.

Hur mycket drar en pizzaugn?

Hur som helst - den nya ugnen har enligt pappret en anslutningseffekt på 3,5 kW, men på över/under 2 kW, på "bara över" eller "under" 1kW, och på "Energiförbrukning enligt mätmetod EN50304" så är det bara ca 0,9 kW.

Kan man använda vanligt tegel till pizzaugn?

använder du ”vanlig” betong i pizzaugnen kan det vara idé att brandisolera den på lämpligt sätt, med exempelvis luftspalt och eldfasta isolerskivor eller eldfast tegel (som fixeras med eldfast bruk eller keramiskt lim).

Hur bygger man en vedeldad bakugn?

I ugnöppnigen insättes en väl tillslutande lucka av gjutjärn och framför denna en häll eller också en järnspis. Bakugnar uppföras oftast av vanligt prima rödtegel i lerbruk. Bäst är dock att använda eldfast tegel till de delar, som äro utsatta för eldens direkta inverkan, särskilt för ugnens botten.

Vilket bruk till pizzaugn?

Till pizzaugnar, kaminer, eldstäder m.m. är ”vanlig” betong/bruk inte ett beständigt material då den höga temperaturen med tiden kan ha en viss nedbrytande effekt. I stället kan man använda eldfast bruk, tegel, lera, brandskivor, mm.

Relaterade inlägg: