Är timmerhus dyrare?

Innehållsförteckning

Är timmerhus dyrare?

Är timmerhus dyrare?

Priset för ett timmerhus kan variera mycket – beroende på val takkonstruktion, innerväggar av timmer, bjälklag etc. Kostnaden för att bygga ett hus speglar främst antalet knutar och hur många stockar som behövs. ... En tumregel är att en fyrkantig struktur är billigare än ett hus med mängder av väggar och knutar.

Vad kostar att bygga timmerhus?

Ett nyckelfärdigt trähus med träfasad från en husfabrikant kostar mellan ca 11 700 och 25 000 kr per kvadratmeter, beroende på tillverkare, husmodell och materialval.

Hur mycket kostar en timmerstock?

Genomsnittliga virkespriser fritt bilväg, 3:e kvartalet 2021
NordMellan
Sågtimmer tall460486
Sågtimmer gran437485
Massaved tall292260
Massaved gran288259

Vad kostar timmerhus per kvadratmeter?

Har du inte själv tillgång till skog och färdigheter i att bygga timmerhus, kostar det aningen mer att bygga ett timmerhus än ett vanligt träregelhus. – Priset brukar landa på 17-18 000 kr per kvadratmeter, men då får du ett hus som kan stå i flera hundra år, säger Jan-Anders Eriksson.

Vad kostar det att byta timmer?

Stockbyte i timmerhus Riktpriset för timmerlagning / stockbyte ligger på 2200kr/lpm inkl moms. Detta med viss reservation för objektets storlek och reparationernas omfattning.

Vad kostar en trä Stock?

Det varierar förstås mycket, men siffran 350 kr som du nämner är ett vanligt kubikmeterpris för en tall som ger både massaved och timmerkvalitet. Räknat på en avverkningskostnad på 100 kr per m3 och att en "medelstor" tall ger 0,4 m3 virke så blir trädets nettovärde 100 kr.

Relaterade inlägg: