Hur mycket kostar det att bygga hus i Spanien?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att bygga hus i Spanien?

Hur mycket kostar det att bygga hus i Spanien?

En budget på 100 000 euro skulle emellertid erbjuda alternativ för en bra tomt på cirka 700 kvadratmeter på norra Costa Blanca. När man beräknar de totala kostnaderna för ett projekt kommer mark- och byggkostnaderna som en mycket generell tumregel att vara ungefär desamma.

Vad kostar det att bygga parhus?

Ett nyckelfärdigt trähus med träfasad från en husfabrikant kostar mellan ca 11 700 och 25 000 kr per kvadratmeter, beroende på tillverkare, husmodell och materialval. Ett nyckelfärdigt stenhus från en husfabrikant ligger på mellan ca 15 000 och 25 000 kr per kvm.

Vilka kostnader tillkommer vid husköp i Spanien?

De huvudsakliga utgifterna som ska betalas vid köp av ett hem i Spanien är ITP-fastighetsskatt och IVA (momsskatt), realisationsvinstskatt, notariekostnader, kostnad för att registrera ditt namn i fastighetsregistret (Registro de Propiedad) och kostnader i samband med inteckningen.

Vad tillkommer vid köp av lägenhet i Spanien?

När du köper en bostad i Spanien tillkommer en del kostnader utöver själva köpeskillingen. Generellt bör du räkna med ett tillägg till köpeskillingen om ca 10-13 %. Vid köp av nyproducerade bostadsfastigheter tillkommer en mervärdesskatt om 10 % av köpeskillingen. Dessutom tillkommer en stämpelskatt om 1,5 %.

Relaterade inlägg: