Hur länge är det gratis på ungdomsmottagningen?

Innehållsförteckning

Hur länge är det gratis på ungdomsmottagningen?

Hur länge är det gratis på ungdomsmottagningen?

Det kostar inget att besöka ungdomsmottagningen om du är under 18 år. På de flesta mottagningar kostar det inget om du är över 18 heller. På några ställen kostar det samma som på en vårdcentral. Ibland kan du få betala en avgift om du inte kommer till ett bokat besök.

Kan man byta ungdomsmottagning?

Du får gå till vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet, oavsett var du är folkbokförd. Läs mer på UMO.se om ungdomsmottagningar.

Vad är åldersgränsen på ungdomsmottagning?

Vi finns för dig som är mellan 12 och 22 år och bor i Skåne. Besöket kostar inget och vi som arbetar här har tystnadsplikt. Genom vår digitala ungdomsmottagning, UM Skåne online, kan du besöka oss oavsett var du befinner dig. Här kan du träffa barnmorska, kurator eller sjuksköterska via videosamtal.

Kan man få gratis graviditetstest på ungdomsmottagningen?

Du kan göra ett graviditetstest på en ungdomsmottagning, barnmorskemottagning eller vårdcentral. Där kostar det oftast ingenting. Du kan även köpa graviditetstest på ett apotek, i många mataffärer eller på internet.

Kan man smsa ungdomsmottagningen?

Du kan chatta med ungdomsmottagningen och få rådgivning från en barnmorska eller kurator. Tjänsten är öppen vardagar, 10-14.30.

Vad är webbadressen till Ungdomsmottagningen i Västra Götaland?

Här hittar du all information om ungdomsmottagningarna i Västra Götaland. Det finns också en nationell ungdomsmottagning på nätet: UMO.se. UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor om sex, hälsa och relationer.

Relaterade inlägg: