Vad kostar det att byta en växellåda?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att byta en växellåda?

Vad kostar det att byta en växellåda?

Oavsett om man har en manuell eller automatisk växellåda, så är det växellådan som hjälper dig att få den fart du önskar genom att byta till rätt utväxling. Att laga växellådan eller byta ut den kostar flera tiotusentals kronor, även om problemet är litet, och om den går sönder kommer du inte kunna köra bilen.

Hur mycket kostar det att byta transmissionsolja?

Fast pris på oljebyte för bara 999 kr Priset för ett oljebyte beror på vilken typ av olja din bil ska ha och hur mycket som behövs. Priset varierar också beroende på verkstadens timpris och hur lång tid det tar att utföra jobbet. Därför har vi på Autobutler.se bankat priserna i botten och gjort det transparent.

Har växellåda?

Växellådan är en del av drivlinan som är monterad på motorn och omvandlar motorns varv till vridmoment som driver hjulen. Växellådans jobb är att säkerställa en effektiv körning. När du byter växel kan du se till att varvtalet hålls nere så att motorn inte överbelastas och därmed undvika hög bränsleförbrukning.

Hur mycket transmissionsolja?

SVAR: Du ska fylla på tre liter och inte upp till påfyllningspluggen. Nivån ska enligt importören ligga 32,3–37,9 millimeter under denna.

Relaterade inlägg: