Kan man bleka håret med bikarbonat?

Innehållsförteckning

Kan man bleka håret med bikarbonat?

Kan man bleka håret med bikarbonat?

Bakpulver – Är en av de mest vanliga (och effektiva) ingredienserna i hemmakurer för blekning. Lime – Syran i både lime och citronsaft är känt för sina blekande egenskaper. Jag använde lime eftersom jag hade det hemma, men även citron ska fungera super i denna hemmakur.

Hur bleker man håret med saker hemma?

Blek håret naturligt med rå honung Rå honung är ett annat populärt alternativ för att bleka håret naturligt. Prova det hemma genom att blanda 4-5 matskedar rå honung med 100 ml destillerat vatten, 1 matsked kanel och 1 matsked olivolja. Låt blandningen stå 1 timme och applicera sedan i fuktat hår.

Kan man bleka håret med lime?

Iaf så fungerar denna metod super bra! Först släpper man bara ut håret och låter det hänga, kan vara bra att borsta ut de kanske, det glömde jag här huehue ;) Sedan tar man små delar av håret som på bilden, man tar limen och drar den med hårslingan hela biten. Sedan gör man sådana slingor runt om i hela håret.

Är bikarbonat farligt för håret?

Bikarbonat tolereras väl av huden, vilket gör det kan även användas på känslig hårbotten och hår. Användningen är enkel: ta bara en generös matsked bakpulver och späd ut det med en halv liter ljummet vatten.

Kan man bleka håret efter avfärgning?

Avfärgningen tar bort gammal hårfärg ur håret, men den bleker inte. Det betyder att du behöver följa upp avfärgningsbehandlingen med en blekning om du vill att håret ska bli ljusare än din naturliga hårfärg.

Kan man bleka håret med honung?

Honung är bra att att tvätta håret med. Men förutom att håret blir gyllene, mjukt och lättkammat kan honung dessutom användas till att milt ljusa upp håret. Honung innehåller ett enzym som kallas glukosoxidas vilket producerar väteperoxid. Väteperoxid fungerar som blekmedel när det appliceras på hår.

Hur bleker man håret utan blekningsmedel?

Då är det här metoderna för dig. Det finns nämligen sätt att få ljusare hår – helt utan blekningsmedel....Såhär gör du:

  1. Separera äggvitan från äggulan och blanda vitan med ölen.
  2. Blöt håret och applicera smeten.
  3. Sätt på en duschmössa och låt verka två-tre timmar.
  4. Skölj med varmt vatten.
  5. Upprepa tre gånger i veckan.

Hur bleker man brunt hår hemma?

Då är ”blonette”-trenden ett bra val för dig. Istället för att blondera hela håret, applicera den på vissa ställen i ditt bruna hår för att få en naturlig nyans. Denna teknik liknar Balayage och du kan göra det hemma, genom att använda Blonde Slingor med en speciell tunn applikation, perfekt för slingor.

Är Lime bra för håret?

För du också krig med ditt trassliga och bångstyriga hår? Denna hårmask på kokos och lime kommer att göra underverk! ... Håret ska vara helt igenomkammat innan du sköljer ut det och tvättar som vanligt med schampo och balsam.

Kan man bleka håret med citron?

Citron bleker håret, men kan också vara skadligt för ditt hår. Därför kan du blanda i lite citronjuice i ditt balsam eller tillsammans med kokosolja och låta det sitta i en stund – på så sätt ljusar du upp håret samtidigt som det blir mer skonsamt.

Relaterade inlägg: