Vad kostar en biogasbil?

Innehållsförteckning

Vad kostar en biogasbil?

Vad kostar en biogasbil?

Att köpa en ny biogasbil är något dyrare än att köpa en bensinbil. Priset varierar mellan de olika märkena men räkna med att en ny gasbil kostar cirka 30 000 kronor mer än en bil som körs på fossila bränslen.

Hur länge håller biogas?

Enligt gällande regelverk ECE R 110 ska gastankarna på bil med fordonsgas som bränsle tas ur drift senast då bilen fyller 20 år. För bilar tillverkade till och med år 2001 har vissa biltillverkare i samråd med den berörda tillverkaren av gastanken av säkerhetsskäl valt att begränsa livslängden till 15 år.

Hur mycket gas drar en gasbil?

Enligt Volkswagens egna beräkningar blir det något dyrare att köra en gasbil – skillnaden till en dieselbil hamnar på lite mindre än 500 kr/år vid en årlig körsträcka på 2 000 mil och ett gaspris på 16,31 kr/kg. I oktober låg dock gaspriset betydligt högre, över 17 kr/kg. Passaten drar 4,3 kg gas på tio mil.

Hur mycket kostar LPG?

Alla priser är inklusive moms
Fyll på gasolTanka LPG
32 kr/kg12 kr/L

Hur mycket kostar tank?

Ändå har bensinen blivit rekorddyr nu i vår. I dag kostar en liter bensin 16,79 liter per mil, efter att ha höjts flera gånger under veckan. Extra smärtsamt för många svenska bilister som i spåren av dieselskandalen bytt till törstigare bensinbilar. Att tanka fullt kostar nu oftast över 1000 kronor för en vanlig Volvo.

Hur lång tid tar det att tanka biogas?

Du kan köra mellan 20 – 53 mil på en tank beroende av bilmodell och körsätt. Tar gasen slut så har personbilarna även en bensintank som ger ytterligare 13– 100 mils drift. Det tar mellan 2 – 4 minuter att tanka fordonsgas i en vanlig personbil.

Relaterade inlägg: