Hur mycket kostar det att ändra företagsnamn?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att ändra företagsnamn?

Hur mycket kostar det att ändra företagsnamn?

Du skall tillsammans med anmälan om namnbyte skicka med bolagsordningen och ett bolagsstämmoprotokoll som påvisar namnbytet. Det kostar en slant att byta namn, så räkna med 1000 SEK om du sköter det elektroniskt via hemsidan. 3. Efter din anmälan kommer Bolagsverket att manuellt granska namnet.

Vad kostar det att skydda sitt företagsnamn?

Men om du vill skydda ditt företagsnamn hos Bolagsverket kostar det 1100 kronor om du gör anmälan via deras e-tjänst. Om du väljer att lämna in en blankett istället kostar det 1400 kronor.

Måste man ändra verksamhetsbeskrivning?

Du behöver alltså ändra i bolagsordningen för att byta inriktning på ditt aktiebolag. Enligt 3kap. ... 5§ Aktiebolagslagen genast anmälas för registrering i aktiebolagsregistret och får inte verkställas förrän det är registrerat. Alltså kan du byta inriktning på ditt bolag genom bolagsstämman.

Måste man ha ett företagsnamn?

Nästan alla företagsformer måste ha ett företagsnamn registrerat för sin verksamhet. Registrering av företagsnamn görs hos oss för alla näringsdrivande företag utom stiftelser. Länsstyrelsen i ditt län har information om registrering av namn för stiftelser i ditt län.

Hur kan jag skydda mitt företagsnamn?

Registrering är det vanligaste och enklaste sättet att skydda ditt företagsnamn. Nästan alla företagsformer måste ha ett företagsnamn registrerat för sin verksamhet. Registrering av företagsnamn görs hos oss för alla näringsdrivande företag utom stiftelser.

Relaterade inlägg: