Vad kostar en hörapparat genom landstinget?

Innehållsförteckning

Vad kostar en hörapparat genom landstinget?

Vad kostar en hörapparat genom landstinget?

För att komma till hörselvården behöver du ha remiss. Varje besök kostar 200 kr. Du får hörapparater för 3000 kr per styck och du får betala överskjutande belopp själv. Dina hörapparater upphandlas av landstinget och du lånar dessa.

Är det gratis med hörapparat?

Hörselvården i landet ser väldigt olika ut – i en del län är hörapparaten gratis, i andra kostar den över tusen kronor. ... I grova drag kan man säga att det finns tre varianter av utprovning av hörapparater i landet. Utprovningen. Det vanligaste är att utprovning sker i landstingets regi.

Vad kostar en hörapparat i Gävleborg?

Hörapparater och hörselvård är kostnadsfritt. Föräldrar betalar för batterier till hörapparater och implantat.

Vad kostar en hörapparat i Västernorrland?

Vad kostar det att prova ut hörapparater? Att prova ut hörapparater i Västernorrland kostar 300 kronor per hörapparat i utprovningsavgift.

Vad kostar en hörapparat i Värmland?

Vad kostar det att prova ut hörapparater? Användaren betalar 20 procent av hörapparatens inköpspris. Kostnaden ingår i ett särskilt högkostnadsskydd på 1150 kronor för alla hjälpmedel i landstinget.

Vad kostar bra hörapparater?

Hörapparater ur det privata sortimentet kan kosta uppemot 30 000 kronor. Region Skåne och Stockholms läns landsting har ett system som kallas fritt val av hörapparater. Det innebär att de ger bidrag till privat köp av hörapparater – en hörselcheck.

Vad kostar en hörapparat i Norrbotten?

Vad kostar det? Att prova ut hörapparater i Norrbotten kostar 500 kronor per hörapparat i utprovningsavgift.

Relaterade inlägg: