Vad kostar det att byta xenonlampa på Volvo V70?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att byta xenonlampa på Volvo V70?

Vad kostar det att byta xenonlampa på Volvo V70?

Så kallade "originallampor" från exempelvis Osram och Philips ligger runt 700–1.500 kronor paret. Vänder man sig till en märkesverkstad är det dock inte ovanligt att man vill ha 1.500 kronor för en xenonlampa.

Vilken xenonlampa Volvo V70?

Alla våra xenonlampor är av typ D2S, utom H7R som är av typ D2R. Vad skiljer då D2S från D2R (H7R)? Vi tar några Volvobilar utrustade med xenon som exempel: En V70 eller S60 har lamphus av öppen reflektortyp = D2R; en ny V50 eller S80 har en projektions-lins i halvljuset = D2S.

Vad kostar en Xenon lampa?

För Volkswagen Golf är kostnaden 13.600 kronor, för Audi A4 är prispåslaget 9.500 kronor och Volvo tar 7.000 kronor för xenonljus på en V70....Xenonljus är effektivt – men dyrt.
BilKostnad för lampbyte
Renault Mégane 1,6 kombi -081.600 kr
Audi A4 3,2 FSI quattro -082.500 kr

Hur ofta ska man byta xenonlampor?

Xenon-lampor ger en mycket längre livslängd än halogen. En LED-lampa har bäst livslängd, men bilen måste vara utrustad med dem från tillverkningen för att vara lagliga. Livslängd på halogenlampor är cirka 600 timmar, 3 000 timmar för Xenon samt över 10 000 timmar på LED-lampor.

Hur ser man att det är xenon?

För att veta vilken lampa som passar din bil finns det så klart lampguider på nätet som du kan leta rätt på din bilmodell och köpa rätt xenonlampa till din bil. Lampguiden är länkad till rätt produkter till din bil så står det att du ska ha tex. D1S klicka på D1S och kom direkt till rätt lampor.

Vilken xenonlampa ska jag ha?

På halvljus rekommenderar vi 35W för att inte blända mötande bilister. Vad är skillnaden mellan på H7 och H7R? R = Reflektor och är för halvljus strålkastare med öppen reflektor. Bilar med öppen reflektor skall därför välja H7R xenonlampor medan bilar med projektorlins skall välja normal H7 xenonlampa.

Var köper man xenonlampor?

Vi har xenonlampor och tillbehör till riktigt bra priser och de flesta bilmodellerna. Om du bara ska köpa en xenonlampa så har vi produkter från kända märken som Philips och Osram samt våra egna produkter mekster.se. Din tändenhet har kanske gått sönder, inga problem vi har ett brett sortiment till just din lampa.

Relaterade inlägg: