Vad kostar det att byta termostat till golvvärme?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att byta termostat till golvvärme?

Vad kostar det att byta termostat till golvvärme?

Om en elektriker ska komma ut och byta den så lär det kosta ca 1000-2000 kr skulle jag säga. Bara termostaten ligger väl på runt tusenlappen så upp mot två totalt (minst) skulle jag säga.

Kan man byta golvvärme termostat?

Om du har en äldre golvvärmetermostat som slutat fungera kan det vara svårt att hitta en exakt likadan ersättare. Men som tur är kan du oftast byta till valfri golvvärmetermostat på vår hemsida, under förutsättningen att golvgivaren går att byta samtidigt. Golvgivaren brukar ligga placerat i ett flexrör i golvet.

Vilken termostat ska man ha golvvärme?

Det fungerar med vilken termostat som helst, MEN för att få nån komfort på golvet måste det finnas en golvgivare och dom brukar vara specifika för resp. termostat. Och då är 7-800 för en ny rätt billigt.

Vad kostar det att installera vattenburen golvvärme?

Enligt en grov uppskattning kan vattenburen golvvärme kosta från 800 kronor per kvadratmeter. Jämför du detta med elektrisk golvvärme i form av värmematta eller värmekabel landar du ofta lite lägre, runt 500 kronor per kvadratmeter.

Vad kostar termostat?

Danfoss termostat RA/V RA/VL
ArtnrModell
9482RA/V 2960318,00 kr/st
9483RA/VL 2950278,00 kr/st

Kan man laga golvvärme?

Som tur är går det att laga en värmekabel. En skadad golvvärmekabel kan vara farlig att använda så det är viktigt att lagningen utförs på rätt sätt. Det är också väldigt viktigt att kabeln kontrollmäts med resistansmätning och framför allt med en isolationsmätning innan golvvärmen börjar användas igen.

Hur många grader ska man ha golvvärmen på?

Genom att hålla en relativt hög temperatur på golvet, cirka 22-23 grader, kan du hålla en så låg lufttemperatur som runt 18-19 grader. Det känns lika varmt och skönt inne ändå. Du behöver alltså inte värma upp luften lika mycket som vid till exempel uppvärmning via radiatorer.

Relaterade inlägg: