Vad kostar det att tvätta hemma?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att tvätta hemma?

Vad kostar det att tvätta hemma?

En någorlunda energisnål tvättmaskin drar ca 1 kWh per tvätt i 60 grader. Räknar man med en kostnad på 1,20 kronor per kWh och kostnader för tvättmedel på cirka 1,30 per tvätt samt vatten för cirka 80 öre, så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 3,30 kronor.

Vad kostar det att tvätta i maskin?

En tvättmaskin förbrukar cirka 1,4 kWh för 4 kilo tvätt i 60 grader, samma mängd tvätt i 40 grader förbrukar endast 0,6 kWh.

Vad kostar en diskning?

Trots att diskning i maskin drar mindre el och vatten än diskning för hand blir totalkostnaden per disk högre i maskin. Det beror på att maskindiskmedlet är ungefär tio gånger dyrare än handdiskmedel. Handdisk i balja kostar runt 2-3 kronor per disk, maskindisk 4 kronor och handdisk under rinnande vatten 6-7 kronor.

Vad är mest miljövänligt handdisk eller diskmaskin?

Men i de flesta fall sparar man pengar genom att diska i diskmaskin jämfört med att diska för hand, helt enkelt för att maskinen använder vatten och energi på ett mer effektivt sätt än du gör när du diskar för hand.

Vad kostar det att köra torktumlaren?

En nya modell kostar bara cirka 475 kronor om året. Den som kör torktumlaren två timmar i veckan betalar 208 kronor om året i el, medan tvättmaskinen som går fyra timmar i veckan kostar 260 kronor om året.

Relaterade inlägg: