Vad kostar det att dra ny el i ett gammalt hus?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att dra ny el i ett gammalt hus?

Vad kostar det att dra ny el i ett gammalt hus?

I ren arbetskostnad utgör arbetet cirka 15 600 kronor exklusive ROT-avdrag. Med tre elektriker på plats tar arbetet ungefär en arbetsdag.

Vad kostar el i nytt hus?

Totalkostnaden för el per kWh var i snitt ca 141 öre/kWh (1,4 kr/kWh) under 2020 för en vanlig villa i Sverige, med en årlig elförbrukning på ca 20.000 kWh/år, enligt Statistiska centralbyrån. Då inkluderas alla kostnader som elnätsavgifter, energiskatter, elpris och moms.

Hur mycket kostar det att dra el till en stuga?

Så mycket kostar det att ansluta el till fritidshus och sommarstuga. En ny elanslutning med 16-25 A har en fast kostnad på ungefär 37 500 kr beroende på vem du anlitar. I kostnaden ingår ett avstånd på 200 meter mellan mätarskåp och anslutningspunkt.

När ska man dra om elen?

I regel brukar man dock säga det är dags att dra om el i villa efter cirka 50 år. Efter det börjar kablar och ledningar brytas ner och riskerna för brand och andra olyckor ökar markant. Är ditt elsystem över 50 år gammalt bör du överväga att kontakta en elektriker för en kontroll.

Vad kostar det att dra el?

Avgifterna gäller för offerter som skrivits från och med 1 januari 2021, då avgifterna reviderades. Den extra meteravgiften läggs enbart på de meter som överstiger det lägre intervallet inom varje zon. Räkneexempel: En anslutning på 700 meter bör som mest kosta 135 300 kronor + 1 kronor/meter = 199 300 kronor.

Relaterade inlägg: