Vad kostar det att lägga flexiteek?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att lägga flexiteek?

Vad kostar det att lägga flexiteek?

Pris per kvadratmeter är med ”Mässrabatt” 4265 kr (ordinariepris 6100 kr). Detta pris avser endast tillverkning. Dvs. Vi mallar själva, skickar in dessa och företaget tillverkar panelerna som vi sedan limmar på själva.

Hur slipa teakdäck?

Man behöver absolut inte slipa av däcket med jämna mellanrum (förutom om man vill ha det trärent, men då slits det fort!). Detta kan göras när teaken slitits i många år och nåten börjat sticka ovanför teaken. Lycka till med ditt Teakdäck!

Vad är Teakribb?

För nåtning. Lämplig för läggning i sittbrunn och däck på båt, samt i våtutrymmen. Vid nåtning används lämpligen Biltemas Nåtmassa tillsammans med Primer.

Hur lägger man flexiteek?

Tvätta efteråt bort allt damm frän däcket med aceton. Sanpappra lätt undersidan på Flexiteekdelarna, limmet fäster då bättre. Putsa sedan bort dammet med en borste. Pensla därefter ut ett tunt lager med primer på de ytor där Flexiteek skall limmas.

Vilken matta till båten?

Tänk på att när du köper en båtmatta så behöver den vara vattentålig, kunna sitta fast på båten när det kränger, vara lätt att rengöra och stryktålig. När du köper en båtmatta tillkommer kostnader för tillskärning (efter mall) och langettering dvs att man syr kanten på mattan.

Hur sköta teakdäck?

Så här gör du för att få ett snyggt teakdäck

  1. Skölj däcket med färskvatten och ta bort eventuellt löst sittande smuts.
  2. Påför Teak Cleaner med pensel, rulle, svamp eller en mjuk trasa och låt verka i ca 10 min.
  3. Skrubba med en borste eller den grova sidan av en svamp för att få bort hårt sittande smuts och föroreningar.

Kan man slipa teak?

Många teakmöbler är fanerade med ett par millimeter tunt faner, vilket betyder att alltför hård slipning får spånskivan under att titta fram. Men att vara alltför försiktig är heller inte lösningen. – Hela bordet måste slipas, annars blir det flammigt och fläckigt, säger Maria, som driver retrobutiken Tid & Rum.

Vad är Nåtmassa?

1-komponents högkvalitativ MS Polymer för nåtning av teakdäck. Snabbtorkande. Hög UV-stabilitet och resistens mot salt- och sötvatten.

Hur lägger man teakdäck?

Med slägga och stämjärn får du bort det mesta av gammal teak, men för att skona gelcoaten och glasfiberväven krävs skonsammare verktyg. Men innan det gamla teakdäcket kan rivas ska beslag, skotskenor, brytblock och knapar skruvas loss. Och för att komma åt muttrarna måste även taket och delar av inredningen bort.

Är durk på sjön?

Durk (holl. durk, kölrum) är golv i fartyg och fritidsbåtar. Förvaringsplats i örlogsfartyg eller kustartilleri-pjäsplats för till exempel krut eller ammunition.

Relaterade inlägg: