Hur länge har man ont efter att ha tagit bort en visdomstand?

Innehållsförteckning

Hur länge har man ont efter att ha tagit bort en visdomstand?

Hur länge har man ont efter att ha tagit bort en visdomstand?

Infektion i hålet där tanden suttit Oftast slutar det göra ont några dagar efter att du tog bort visdomstanden. Men det är inte ovanligt att efter tre till fyra dagar få tillbaka en annan typ av smärta. Då sträcker den sig oftast upp mot örat och gör väldigt ont. Det beror på en infektion i hålet där tanden suttit.

Hur ta bort visdomstand?

Din tandläkare börjar med att undersöka tanden och ta en röntgenbild för att se hur tanden sitter fast. Därefter får du bedövning. När tanden och tandköttet är ordentligt bedövat, vickar tandläkaren försiktigt loss tanden och lyfter ut den. Såret kontrolleras och du får bita på en kompress för att stilla blödningen.

Kan man dra ut visdomstand?

Vård och behandling. Oftast kan en visdomstand dras ut med tång. Men tanden måste då ha kommit fram så mycket att tandläkaren kan få grepp om den. Visdomständer i överkäken är oftast lättare för tandläkaren att få loss än de i underkäken.

Är det farligt att dra ut visdomstand?

Med hjälp av bra teknik och bedövning är det oftast smärtfritt att dra ut en tand, men det kan dock uppstå lättare besvär och komplikationer som svullnader, blödningar och ömhet efter behandlingen. Det är något som oftast går över efter en vecka.

Relaterade inlägg: