Vad kostar det att ha en bastu?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha en bastu?

Vad kostar det att ha en bastu?

fresve. Att basta kostar iaf ca 10 kr hemma hos mig! (gör åt ca 9 kW på en timme när bastun är på) Uppvärmning en halvtimme o sen bastar vi ca en halvtimme.

Hur mycket ved bastu?

FAKTA OM BASTUAGGREGAT
Effekt kWBastuvolym m3Strömstyrka amp
109-1515
1310-2120
1613-2525
BE

Hur lång tid tar det att elda upp en bastu?

Det tar ca 45min att komma upp till 67-69 grader. Bastun är ny och har inte varit igång så länge, graderna är säkert inte exakta, men efter 45min är det kanon att börja basta.

Vad kostar ett bastuaggregat?

Priserna varierar vanligen mellan kronor, men det finns aggregat som är både billigare och dyrare. Vedeldade bastuugnar med vattentank ligger normalt i det dyrare skiktet till exempel. När du slutligen tagit reda på vilket aggregat som passar din bastu är det dags att bestämma dig för design.

Vilket trä i bastu?

De vanligaste virkessorterna är obehandlad asp, värmebehandlad asp, al, ceder och Radiata pine, mm. Samtliga träslag har olika nyans och struktur i träet vilket kan skapa spännande miljöer i bastun. Många väljer att kombinera olika träslag i bastun.

Varför blir inte bastun varm?

Varför blir bastun inte tillräckligt varm? Svar: Kontrollera först att ingen säkring har löst ut i din elcentral. ... Övrigt som påverkar uppvärmningen av bastun är ventilation, temperaturgivarens placering, om bastun är isolerad och tät samt om aggregatets effekt är anpassad till bastuns storlek.

Hur eldar man i en bastu?

Såhär eldar du i en vedeldad bastu:

  1. Öppna spjället och ventilationsluckor.
  2. Tänd elden med näver och småkvistar. Uttjänta torra ruskor fungerar bra!
  3. När elden tagit sig lägger man på grövre pinnar och sist några rejäla vedklabbar tills önskad temperatur uppnåtts.
BE

Hur många watt drar en bastu?

Ett bastuaggregat på 6 000 W drar 1 kWh på redan 10 minuter och förbrukar lätt 6–10 kWh om bastun är på en längre tid. Golvvärme förbrukar t. ex. i ett badrum ( kWh/år, så se till att stänga av golvvärmen då den inte behövs.

Relaterade inlägg: