Var får man fiska kräftor gratis?

Innehållsförteckning

Var får man fiska kräftor gratis?

Var får man fiska kräftor gratis?

Vättern vid Gränna Gränna vid Vättern förknippas ofta med polkagrisar, men här finns även goda möjligheter att fiska kräftor. Faktum är att Vättern är Sveriges enda sjö där det är tillåtet för allmänheten att fiska kräftor på allmänt vatten utan särskilt tillstånd.

Får man fiska kräftor?

Svar: Det är bara i Vättern som allmänheten får fiska kräftor. I alla andra sjöar och vattendrag måste du vara fiskerättsägare eller ha fiskerättsinnehavarens tillstånd.

Vad kostar kräftfiske?

Vuxen 500 kr (max 1 extra vuxen per båt). Var med och upplev traditionen av att fiska kräftor. I Kosta har vi tillgång till ett stort område av kräftfiskevatten i sjön Läen. Kräftor är nattaktiva och fiskas genom att lägga ut burar med bete i under kvällstid.

När får man ta upp kräftor?

Kräftfiske är tillgängligt för allmänheten under tre helger i augusti, med start den fjärde fredagen i augusti. Helgen påbörjas fredagar klockan 17.00 och avslutas söndagar kl. 17.00. Du får som mest ta upp 60 kräftor per person och dygn, det vill säga 120 kräftor per person och helg.

Vad kostar färska svenska kräftor?

Bra jumbos är dyrast. För färska importerade brukar man få lägga till en 100-lapp och för färska svenska en 100-lapp ytterligare. Volymkräftorna 250-350 kr, och lösvikts upp till 500 kr. Hittar man händelsevis flodkräftor kan de kosta 700 kr per kilot.

Hur mycket kräftor fiskas i Vättern?

I Vättern beräknas att den relativa fångsten 2019 landar på 137 gram matkräftor per bur och natt, en rejäl uppgång med nästan trettio procent jämfört med förra året, då fångsterna hade gått ner sedan 2017. Totalfångsten i yrkesfisket beräknas till 151 ton om fisketrycket blir normalt och fisket pågår säsongen ut.

Relaterade inlägg: