Vad kostar det att flyga med hund SAS?
Vad kostar det att flyga med hund SAS?
Avgift för husdjur i kabinen är 425 kr (inrikesflyg), 650 kr (Skandinavien/Europa), 890 kr (långdistansflyg). Husdjur i lastrummet: 620 kr (inrikes), 850 kr (Skandinavien/Europa), 1100 kr (långdistansflyg). Kontakta SAS innan du bokar din resa för exakta priser och vad som gäller per destination.
Hur stor hund kan man flyga med?
Flyga med hund i kabinen Om hunden väger mindre än åtta kg (inklusive transportbur) får den resa i kabinen med dig och övriga resenärer. Hunden checkas in som handbagage och måste sitta i en hundväska som är IATA-godkänd.
Kan man resa med katt?
Du kan transportera katten i kombiutrymmet på din bil om du har god uppsikt över den under hela transporten. Katten ska inte riskera att bli skadad eller lida i samband med transporten. Därför måste du se till att katten är säkrad vid inbromsning, till exempel genom att använda transportbur.
Kan man flyga med en kanin?
Under resan har du ingen kontroll på kaninen och blir det stressigt kan det skada kaninen. Om du trots allt vill ta med din kanin är det viktigt att du tar reda på exakt vad som gäller på flyget och i tullen. Du måste sannolikt ha hälsokontroll och intyg från veterinär.
Hur bokar man hund med SAS?
Du måste boka plats åt din katt/hund genom att kontakta SAS Customer Service inom 24 timmar efter bokningen av din flygbiljett. Du får besked om vi kan uppfylla dina önskemål inom högst 24 timmar. Buren/väskan måste också vara tillräckligt stor för att djuret ska kunna stå upp, ligga ner och röra sig bekvämt.
Hur resa med hund?
Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.
Kan man flyga med hamster?
USA:s myndighet för transportsäkerhet (TSA) accepterar hamstrar ombord på flyg och menar att de inte utgör något säkerhetsproblem. Det är dock i slutändan upp till de enskilda flygbolagen att avgöra vilka djur man accepterar ombord.