Vad är en lantmäteriförrättning?

Innehållsförteckning

Vad är en lantmäteriförrättning?

Vad är en lantmäteriförrättning?

En lantmäteriförrättning är en åtgärd i syfte att skapa eller ändra en fastighets utbredning. ... Genom lantmäteriförrättning ändras uppgifter i fastighetsregistrets allmänna del.

Vad är en fastighetsreglering?

För att överföra mark eller en byggnad från en fastighet eller tomt till en annan så behöver en fastighetsreglering göras. Samfälligheter och servitut kan också bildas, ändras eller tas bort genom en fastighetsreglering.

Hur lång tid tar en fastighetsreglering?

Kortare handläggningstid om du ska bygga nytt
Typ av förrättningHandläggningstid
Fastighetsreglering11 månader
Avstyckning9 månader
Klyvning14 månader
Sammanläggning9 månader

Vem kan ansöka om förrättning?

Det kan vara fastighetsägare, kö- pare, ombud, nyttjanderättshavare och servitutshavare. Denna information behöver Lantmäteriet för att kunna kontakta de som berörs av förrättningen för att inhämta och lämna information om ärendet. Alla personer som är sökande ska även skriva under ansökan.

Hur inleds en lantmäteriförrättning?

Vi börjar med att utreda om det är möjligt att genomföra den förändring du har ansökt om. En utredning tar olika lång tid beroende på vad din ansökan gäller och hur lätt eller svårt det är att genomföra förändringen.

Vad är en Förrättningslantmätare?

Handlägger tekniska, ekonomiska och juridiska frågor i samband med fastighetsbildning. Svarar för värdering och registrering av fastigheter. Ansvarar för mätnings- och kartläggningsarbete samt för framställning och uppdatering av kartor.

Vem ansöker om fastighetsreglering?

Ansökan skall undertecknas av samtliga fastighetsägare, köpare av del av fastighet eller ombud med fullmakt.

Hur lång tid tar ett ärende hos Lantmäteriet?

Aktuell handläggningstid. Handläggningstiden beräknas vara 9 arbetsdagar*. Detta under förutsättning att ärendet inte behöver kompletteras. * Beräkningen är en uppskattning, bara helgfria vardagar räknas som arbetsdagar.

Hur lång tid tar det att stycka av tomt?

En avstyckning inom detaljplanlagt område kan kosta 50 000 kr. Räkna med en viss väntetid innan ditt ärende kan behandlas. Normalt är det cirka tre till fyra månaders väntetid innan man kan börja och på vissa orter kan det vara runt sex månaders väntetid.

Relaterade inlägg: