Vad kostar det att ha grisar?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha grisar?

Vad kostar det att ha grisar?

Om priset stiger från 1:20 till 2:40 innebär det en merkostnad på 4:80 vilket för en 90-kilosgris blir drygt 430 kronor. Betalningen för slaktgrisar har den senaste tiden legat på runt 16 kronor per kilo, alltså knappt 1 500 kronor per levererad gris.

Vad kostar det att ha en gris per år?

På ett år kostar de alltså 3500 kronor. Det är nästan en förutsättning att försöka samla och producera en del av fodret själv eller köpa det billigare på annat sätt.

Hur mycket plats behöver en gris?

För grisar bör det finnas minst 1 plats i sjukbox för vart 25:e djur. Dina grisar ska ha varsin liggplats. inte går att värma upp måste det vara anpassat på annat sätt så att en gris som har svårt att hålla kroppstemperaturen inte förlorar för mycket av den kroppsvärme grisen behöver.

Vad kostar en kulting?

Dessa priser och villkor gäller vid köp av kultingar! En kastrerad galt kostar 4500 kr inkl moms och en kastrerad gylta kostar 6500 kr inkl moms. Äldre kultingar/ungdjur kostar lite mindre och säljs enbart som utegrisar och två och två om man inte redan har en minigris där hemma.

Hur mycket bökar en gris?

Precis som hundar lever de i en värld av dofter. Att vara nyfiken är ett måste när man är en allätare som grisen, som måste vara hungriga på variation för att överleva. Grisar bökar och äter ungefär 75 % av sin vakna tid.

Hur stor yta ska 3 minigrisar ha?

Minimimåttet på ett utrymme för minigrisar är 6 m2, varje gris ska vid grupphållning ha tillgång till minst 3 m2. Minsta tillåtna mått på kortaste sidan är 2 m och höjden måste vara minst 1,8 m.

Vad kostar ett Linderödssvin?

(Kreatur - Svin)2021-11-29
(Kreatur - Svin)2021-08-05
Dräktiga suggor linderödssvinPris 12 000 kr
Två genbanksanslutna suggor, dräktiga med beräknad nedkomst i mitten på september. Har haft va...
Mer info »

Relaterade inlägg: