Vad betyder lastplats?

Innehållsförteckning

Vad betyder lastplats?

Vad betyder lastplats?

På en lastplats får man endast lasta eller lossa tungt eller skrymmande gods. HÄR ÄR DET FÖRBJUDET ATT STANNA OCH PARKERA. Slut på taxiplats. Märket anger en plats som är avsedd för vändning av fordon.

Vad betyder lastplats skylt?

Lastplatsen får endast användas vid lastning eller lossning av tungt eller skrymmande gods. Här råder stoppförbud 8-17 på vardagar. Stoppförbudet gäller ifrån vägmärket och 15 meter fram. Övrig tid är det fritt att parkera.

Får man köra igenom lastplats?

Fordonsbegränsningar? Lastzoner inrättas för att underlätta för distributionstrafiken. I lastzoner råder parkeringsförbud eller stoppförbud för icke behöriga fordon. Förbudet anges med förbudsmärke och tilläggstavla och gäller alla veckodagar och hela dygnet.

Vad betyder P T vägmärke?

Märket anger att ett område med förbud att parkera upphör. Märket anger att parkering är tillåten. Under vardagar, utom dagar före sön- och helgdagar, gäller tillåtelsen för parkering under högst 24 timmar i följd. Helgdagar och dag före söndag är parkeringstiden obegränsad.

Hur länge kan man stå på lastplats?

Man får i princip stå den tid det behövs för det, men avbrott i lastning eller lossning får inte ske. Dock finns en praxis hos parkeringsbolag att man får stå 10 minuter, men det måste komma någon till fordonet med ett par minuters intervall.

Får man parkera på lastplats efter 19?

o.m. detta vägmärke (C 19) råder förbud att både stanna och parkera. Undantaget från detta parkeringsförbud gäller för varuleveranser mellan de tider som är angivna på vägmärket (citat: kontorstid vardagar). ... Undantaget från detta förbud gäller varuleveranser och då endast under de tider som finns angivna på vägmärket.

Vad betyder Ändamålsplats?

Markeringen upplyser om en uppställningsplats som är avsedd för ett visst ändamål. Texten anpassas efter ändamålet.

Får man parkera på en landsväg?

Landsvägar är oftast huvudleder och det som gäller här är att man endast får parkera vid speciella parkeringsfickor. Man får som regel bara parkera på höger sida i bilens färdriktning.

Relaterade inlägg: