Måste man ha IP44 i badrum?

Innehållsförteckning

Måste man ha IP44 i badrum?

Måste man ha IP44 i badrum?

När du ska välja belysning till ditt badrum är det viktigt att ta hänsyn till armaturens IP-klass (International Protection). IP-klassen består av två siffror, t. ex IP44. ... Ett badrum (våtutrymme) kan därför delas in i olika IP-zoner som talar om för oss vilken som är den lägsta tillåtna IP-klassen i respektive zon.

Får en jordkabel användas utomhus?

Tänk på att aldrig ansluta apparater eller belysning som kräver skyddsjordning och som du ska använda ute, till ett ojordat uttag inomhus. Det kan vara livsfarligt. Om du måste använda skarvsladd, se till att den är jordad och avsedd för utomhusbruk och att den ansluts till ett jordat uttag.

Vad är en IP klassning?

Förkortningen IP står för International Protection och står för ett internationellt sätt att koda olika kapslingsklasser. Beteckningen anger vilket skydd en kapsling ger mot åtkomst av farliga delar inuti kapslingen, och skydd för materiel inuti en kapsling mot inträngande av fasta föremål eller vatten.

Vad menas med IP20?

Till exempel är IP20 vanligast inomhus. Den första siffran talar om i vilken grad uttagen eller apparaterna kan stå emot att fasta föremål tränger in i dem, till exempel damm. Den andra siffran anger skydd mot fukt. Utomhus krävs alltid skydd mot inträngande vatten, till exempel IP23.

Vad menas med IP 24?

IP24 är det två siffror vi ska tänka på: 2 och 4. Den första siffran anger skyddet mot fasta föremål (damm, flugor mm). Den andra siffran anger skyddet om inträngning av vatten.

Relaterade inlägg: