Är ljus korsord?

Innehållsförteckning

Är ljus korsord?

Är ljus korsord?

Synonymer till ljus

  • adj. upplyst, solig, lysande, skinande; ljushårig, blond, ljushyad, ljuslagd, ljuslätt, blek, vit, mjäll. hög, klar, gäll. ...
  • subst. dagsljus, dager; belysning, lyse; låga, flamma, sken, strålning; klarhet, upplysning, förklaring; glans, lyster, skimmer.

Kan symboliseras av ljus?

"Ett levande ljus kan symbolisera många saker. Det är en symbol för livets skörhet och även livets slut. I kyrkan tänds ljus som en symbol för Gud. Ljusflamman tar bort mörker och kyla, det står för glädje och värme.

Vad betyder ordet ljusstyrka?

Ljusstyrka är en fotometrisk storhet för att mäta hur mycket ljus som strålar ut i en viss riktning från en ljuskälla. SI-enheten för ljusstyrka är candela och har symbolen cd. En stearinljuslåga har en ljusstyrka på ungefär 1 cd. Flera närbesläktade storheter finns.

Finns i ljus?

Ljus består av ljuspartiklar som kallas fotoner. Ljusenergi är fotoner. Om fotoner krockar med något kan de studsa (reflektera) eller omvandlas till värmeenergi (absorbera). Till exempel, när du solar så är det ljuspartiklar som träffar din kropp och omvandlas till värme.

Vad kallas ett smalt ljus?

Kronljus är ett vanligtvis vitt, smalt stearinljus, avsett för användning i ljuskronor. Kronljusen är cylinderformade och har ofta en klockformad topp.

Relaterade inlägg: