Hur fungerar det att köpa en domän?

Innehållsförteckning

Hur fungerar det att köpa en domän?

Hur fungerar det att köpa en domän?

Du kan köpa domännamn från registrarer (exempelvis oss) som registrerar en domän åt dig om ingen äger den. Ett köp av ett domännamn garanterar att när någon skriver in din webbadress så leder detta till din webbplats. Domäner registreras och förnyas årligen, detta betyder att en domän inte kan ägas för all framtid.

Vad menas domän?

Det är oftast organisationens namn och ett standardwebbsuffix som dittföretag.com eller universitetet.edu. Låt säga att din domän är ditt-företag.com och du har webbplatsen www.ditt-företag.com och e-postadressen info@ditt-företag.com. Du kan använda ett domännamn som du redan äger.

Vad kostar en egen mailadress?

Specifikationer för Loopias e-posttjänst
E-postLoopia Starter
Skicka nyhetsbrevSkicka nyhetsbrev 125 kontakter 625 mail/månSkicka nyhetsbrev 125 kontakter 625 mail/mån
Pris exklusive momsinklusive momsPris exklusive moms 39 kr/månPris exklusive moms 49 kr /mån
Beställ E-postBeställ Starter

Hur registrerar du ett domännamn?

  • Så registrerar du ett domännamn 1 Sök domännamn Skriv in domännamnet nedan och klicka på "Sök" för att se om det finns ledigt. På grund av skyddet av personuppgifter döljs viss information vid en sökning. ... 2 Välj återförsäljare Om adressen är ledig kan du registrera den hos en av Internetstiftelsens återförsäljare. ... 3 Beställ direkt

Vad är ett domännamn?

  • Ett domännamn kan vara valfri kombination av bokstäver och siffror, och det kan användas i kombination av olika domännamnstillägg, t.ex. .se .com, .nu .net med fler. Vad kostar en domän? Vanligtvis i Sverige kostar en domän runt 100 kr. Däremot har domäner sålts för flera miljoner kronor.

Vad är bra domännamn för företag?

  • Det finns en rad bra anledningar till att skaffa en domän:. Om du är ett företag, ger ett domännamn dig trovärdighet. Få personer kommer att vara villiga att göra affärer med ett företag som inte har sitt eget domännamn.

Relaterade inlägg: