Måste man betala för tandställning?

Innehållsförteckning

Måste man betala för tandställning?

Måste man betala för tandställning?

Om du som vuxen är i behov av tandreglering är du välkommen att kontakta din tandläkare. Då får du hjälp att komma i kontakt med en specialisttandläkare för konsultation. Du betalar själv för behandlingen, men det kan finnas undantag vid svårare avvikelser.

Vilken Tandställning är bäst för dig?

  • Det finns flera olika sorters tandställningar, synliga, osynliga, fasta och löstagbara. Oavsett vilken som är bäst för dig så kan vi hjälpa till. Priserna varierar från cirka 20 000 kronor upp till 75 000 kronor.

Hur mycket kostar att sätta in en ny tand?

  • Att sätta in en ny tand kostar kring 3-6.000 kr. Om du har en försäkring och kan få ditt försäkringsbolag att godkänna det så betalar du bara självrisken. En bedömning hos tandläkare behövs innan försäkringsbolaget kan ta beslut.

Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?

  • Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Hur mycket kostar en tandställning och tandställning med keramik?

  • Ungefärliga priser. En klassisk tandställning och tandställning med keramik kostar ungefär: 16-33 000 kronor för en käke, och mellan 25-40 000 för två käkar. Det är bara i komplicerade fall som priserna når de högsta summorna. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare.

Relaterade inlägg: