Hur ofta ska man serva en vattenskoter?

Innehållsförteckning

Hur ofta ska man serva en vattenskoter?

Hur ofta ska man serva en vattenskoter?

Sea-Doo-vattenskotrarna kräver mindre underhåll än någonsin, så du kan tillbringa mer tid på vattnet och mindre i garaget. Kör ett år eller 50 timmar före första oljebytet. Därefter krävs bara ett oljebyte per år. I bruksanvisningen finns checklistor för det underhåll som krävs.

Hur många timmar är mycket på en vattenskoter?

Timmarna beror ju väldigt mkt på hur man har skött skotern, den kan va slut efter 50 timmar men även vara som ny efter 200 timmar, upp till den förre ägaren.

Kan en vattenskoter välta?

Vattenskotrar är byggda för att kunna välta, inga problem alltså!

Kan man ha vattenskoter ute på vintern?

Nu är du klar att vinterförvara din Sea-Doo. Om du planerar att förvara vattenskotern utomhus kan du täcka över den med en ogenomskinlig, luftgenomsläpplig presenning eller ett Sea-Doo-kapell. Detta skyddar din Sea-Doo från skadliga solstrålar och håller damm och smuts borta tills det är dags för nästa säsong.

Hur långt går en vattenskoter?

Skotern har en originaltank på 70 liter och dessutom en extratank på 30, det ger en räckvidd på ungefär 130 distansminuter i cruisingfart, hon kommer alltså att behöva tanka åtminstone fem gånger.

Kan vattenskotern ligga i vattnet?

Det finns väldigt många anledningar till att du inte bör ha skotern i vattnet under hela säsongen, den kan bl. a. ta in vatten (men det går visserligen att lösa med en länspump). Utöver det så bör skotern spolas med färskvatten efter varje körning (speciellt om du kört i saltvatten) för att undvika korrosion.

Kan en vattenskoter sjunka?

Sjunker vattenskotern så att motorn kommer under vatten, ta inte upp den utan att du vet att det finns någon som kan ta hand om motorn. Korrosion i motorn går snabbt när delarna kommer i kontakt med luft, men sakta så länge de är kvar i vatten.

Hur låser man en vattenskoter?

Lås vattenskotern till trailern och gärna trailern till en stolpe. Använd Klass 3 kedja och Klass 3 lås. Kontrollera att din låskedja och dina lås är godkända av ditt försäkringsbolag. Använd även ett kulkopplingslås.

Hur mycket olja i seadoo spark?

SEA-DOO TRIPLE-GUARD® MARINT FETT, 227 G Bästa fettet för användning i och i närheten av vatten!

Relaterade inlägg: