Hur vet man om man kan sätta in tvättmaskin?

Innehållsförteckning

Hur vet man om man kan sätta in tvättmaskin?

Hur vet man om man kan sätta in tvättmaskin?

För att en tvättmaskin ska få installeras i köket behöver golvbrunn och vattenlarm finnas. Ett alternativ om detta saknas är även i detta fall en vattenfelsbrytare. Ett ytterligare krav är att golvet som tvättmaskinen står på är vattentåligt.

Får man ha tvättmaskin i hallen?

Det korta svaret är att det är okej att installera en tvättmaskin i ett skåp, som exempelvis står i köket, i anslutning till ett badrum eller annan placering där du har tillgång till vatten och avlopp. ... En vattenfelsbrytare känner av om det läcker vatten ur vattenledningen och stänger av vattentillförseln.

Hur ska jag koppla tvättmaskin till el?

De flesta tvättmaskiner i bostäder ansluts med stickpropp. Finns det inte ett eluttag där du vill ha tvättmaskinen, kontakta ett elinstallationsföretag. Var noggrann med att tvättmaskinen du köper är CE-märkt, och följ tillverkarens anvisningar för installation och användning.

Vart får man ha tvättmaskin?

Det korta svaret är att det är okej att installera en tvättmaskin i ett skåp, som exempelvis står i köket, i anslutning till ett badrum eller annan placering där du har tillgång till vatten och avlopp.

Relaterade inlägg: