Hur mycket kostar det att sätta upp en fartkamera?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att sätta upp en fartkamera?

Hur mycket kostar det att sätta upp en fartkamera?

Nyligen tog Trafikverket beslutet att det ska uppföras ytterligare 700 kameror längs de svenska vägarna innan 2019 års utgång. Då ska vi alltså ha totalt 2 200 fartkameror i landet. Varje fartkamera kostar cirka en halv miljon kronor att köpa in och montera upp.

Kan man köpa fartkamera?

Det går att ta kontakt med dom och höra om det finns möjlighet att köpa utrustningen.

Hur märker jag att jag fastnar i en fartkamera?

Vid fortkörning som fångas av en fartkamera inleder polisen en utredning för att fastställa vem det var som körde. Om föraren kan identifieras kommer polisen skicka ett underrättelsedokument till denne, då dig, med bild och mätdata (hur fort du körde).

Hur får man upp en fartkamera?

Tillsammans med önskemål och rekommendationer från polisen gör de en bedömning om kameror vore ett bra alternativ och skickar en lista till den nationella samordnaren. Vanligtvis resulterar en tredjedel av dessa regionala önskemål i uppsatta kameror.

När utlöser fartkamera?

Det sköts av polisen och när ett fordon kör fortare än 5 kilometer i timmen över tillåten hastighet tas ett kort med hjälp av blixt. Hastigheten mäts inom ett område på ungefär 50 meter före kameraskåpet och bilden tas på ungefär 20 meter.

Kan man se ifall en fartkamera tar kort?

Med det sagt kan det givetvis finnas de som missar att de har fotats av fartkameran, men de allra flesta uppfattar att fotot tas. Har du inte märkt av att något foto togs kan du därför lugna dig med det, då det i så fall sannolikt inte togs något foto.

Relaterade inlägg: