Vad kostar det att flyga?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att flyga?

Vad kostar det att flyga?

Kravet är att du ska flyga minst 45 timmar, men fler timmar kan krävas, beroende på hur förberedd du är, hur ofta du flyger, väder m.m. I kostnaden för flyglektionen inräknas både lärararvode och hyra av flygplan. Teoriundervisningen sker hos Stockholms Flygklubb och kostar 8 500 kr.

Hur skaffar man flygcertifikat?

Beroende på vilket typ av pilot du vill bli krävs olika certifikat med olika utbildningar....PPL - Private Pilot Licence

  1. vara minst 17 år gammal.
  2. ha uppfyllt kraven för utfärdande av ett PPL med minst klass-/typbehörighet för det luftfartyg som används vid flygprovet.
  3. uppfylla specifika medicinska krav.

Vad kostar helikopter utbildning?

Kostnaden för en utbildning på en privat skola kan variera, men räkna med allt från 800 000 kronor och uppåt. Det är framförallt den praktiska utbildningen som kostar. Var noggrann i din planering och se alltid till att ha en liten buffert i din budget.

Vad krävs för att få flyga helikopter?

För att ta ett privat helikoptercertifkat krävs det att vi flyger minst 45 timmar under din helikopterutbildning. Minst 10 timmar av dessa skall vara ensamflygning, det vill säga att du kommer flyga utan instruktör. Hur lång själva utbildningen sedan blir beror mycket på din egen tillgänglighet.

Relaterade inlägg: