Vad kostar det att tömma en lägenhet?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att tömma en lägenhet?

Vad kostar det att tömma en lägenhet?

Detta kostar då mellan 1100 kr och 1300 kr per timme totalt. Hur mycket det kostar beror därmed på hur stor lägenheten är och hur väl allt är packat när personalen kommer. Ett exempel nämns på en 1a på upp till 30kvm där man beräknar att arbetet tar 3 - 5 arbetstimmar.

Vad kostar det att tömma dödsbo?

Pris för tömning av dödsbo ligger på 690 kr per timme. Då ingår en lastbil och 2 personer för bärhjälp. För att få ett fast pris för hela tömningen av dödsbo så behöver en uppskattning av arbetets storlek göras.

Hur tömma dödsbo?

För att tömma dödsbo behöver du eller ni som ingår i dödsboet ordna en bouppteckning. En bouppteckning är en skriftlig lista över den avlidnes och den efterlevande makans eller makens tillgångar och skulder. En bouppteckning kan göras privat eller med hjälp av en begravningsbyrå eller en jurist.

Kan man tömma en lägenhet innan bouppteckning?

Att tömma lägenheten innan bouppteckningen har gjorts, klassificeras därför som bedrägeri (9 kap. 1 § brottsbalken) eller förskingring (10 kap. 1 § brottsbalken). Det är alltså inte tillåtet att tömma lägenheten innan bouppteckning har gjorts, utan räknas som ett brottsligt beteende - vilket är straffbart.

Hur mycket kostar dödsbo?

Vad kostar tömning av dödsbo? Priset är 850 kr för 2 man med lasbil alternativt 1 250 kr för 3 man med lastbil per timme. Alla hem och dess innehåll är unika och måste bedömas individuellt.

Vem betalar städning av dödsbo?

Vems ansvar är det att städa lägenheten? – Det är ditt. Dödsboet har samma skyldigheter att vårda lägenheten som en hyresgäst. Finns det pengar över när begravningen är betald kan du betala din pappas räkningar, hyra och städning.

Vem köper dödsbo?

Helms Antikvitetshandel är en väletablerad antikhandel med lång erfarenhet av antikviteter och övrigt bohag som finns i ett dödsbo / sterbhus. Vi utför fri värdering i hemmet och ser till att dina föremål eller hela hemmet (dödsboet / sterbhuset) erhåller ett så högt pris som möjligt.

Relaterade inlägg: